Home > Auteursrecht > BSA legt hogere boetes op bij illegale software
BSA legt hogere boetes op bij illegale software

BSA legt hogere boetes op bij illegale software

De Business Software Alliance (“BSA”) is een wereldwijd opererend samenwerkingsverband van grote software en hardware leveranciers, die het gebruik van illegale software in het bedrijfsleven opspoort en probeert te bestrijden. Dit doet zij door middel van invallen en beslaglegging op pc’s waarop illegale software wordt aangetroffen. Indien de BSA illegale software aantreft, is de kans groot dat er naast de achterstallige licentievergoedingen een stevige boete wordt gevorderd. Hoewel het opleggen en incasseren van boetes door de BSA niet onomstreden is, blijkt uit recente eigen cijfers van de BSA dat zij dit kennelijk wel met succes doet. Onlangs maakte de BSA bekend dat de gemiddelde boete in 2007 met 60% is gestegen van circa 30.000 euro in 2006 tot bijna 57.000 euro in 2007.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • del.icio.us
  • email
  • PDF
  • Print
Naar boven scrollen