Home > Telecommunicatierecht > Spamverbod na 1 jaar: OPTA’s vangst
Spamverbod na 1 jaar: OPTA’s vangst

Spamverbod na 1 jaar: OPTA’s vangst

Inmiddels is het alweer meer dan een jaar geleden dat het spamverbod werd aangescherpt. Sinds 1 oktober 2009 is het ook verboden om zonder voorafgaande toestemming elektronische berichten aan bedrijven te sturen. Een spamverbod aan natuurlijke personen was al van kracht. Een goed moment dus om de balans op te maken. Wat heeft dit nu opgeleverd?

In een recent persbericht heeft de OPTA haar “vangst” kenbaar gemaakt. De OPTA heeft: 

 • bijna 34.000 spamklachten ontvangen, waarvan ongeveer de helft betrekking had op spam aan zakelijke gebruikers. Dit is meer dan een verdubbeling van het aantal klachten ten opzichte van het jaar ervoor: OPTA ontving toen ruim 15.000 klachten via www.spamklacht.nl.
 • is 83 onderzoeken gestart;
 • heeft 56 waarschuwingen uitgedeeld naar mogelijke overtredingen van het spamverbod, en;
 • heeft drie spamboetes opgelegd, waar momenteel nog juridische procedures tegen lopen.
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • del.icio.us
 • email
 • PDF
 • Print
Naar boven scrollen