Home > Auteursrecht > 21 april 2015 Workshop Namaak? De grens tussen inspiratie en imitatie
21 april 2015 Workshop Namaak? De grens tussen inspiratie en imitatie

21 april 2015 Workshop Namaak? De grens tussen inspiratie en imitatie

Steeds meer zien we om ons heen items die op elkaar lijken, de ene trend lijkt de andere op te volgen en weinig lijkt meer uniek te zijn. Er kan geconcludeerd worden dat ontwerpers wellicht meerdere inspiratiebronnen hebben. Maar hoe ga je nu om met een inspiratiebron? Dat het gebruik van inspiratiebronnen niet mag leiden tot het kopiëren van het item, is veelal bekend. Wanneer is er echter sprake van ontwerpen in een bepaalde stijl en wanneer van inbreuk, wanneer mag een bekend merk worden aangegeven en wanneer wordt daarvan onrechtmatig geprofiteerd of: wanneer is industrieel design gevormd naar de wensen van de consument en wanneer heeft uw concurrent onrechtmatig uw producten nagevolgd? Zijn 7 verschillen met het oorspronkelijke werk voldoende om weg te blijven bij imitatie?

In dit seminar zal bij de grens tussen inspiratie en imitatie worden stilgestaan. Daarbij worden veel praktijkvoorbeelden aangehaald en tips gegeven. Ook zal worden ingegaan op de juridische gevaren en/of mogelijkheden wanneer er geen inspiratie (meer) wordt opgedaan, maar wordt gekopieerd. Welke vorderingen kunt u instellen of kunnen er mogelijk tegen u in worden gesteld? En wat zijn de te verwachten kosten?

Kortom: wat zijn de do’s en dont’s … in het intellectueel eigendomsrecht.

Interactief seminar

Tijdens het seminar is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Ook zal alle gelegenheid worden geboden voor het delen van uw eigen ervaringen met en/of uw visie op bepaalde kwesties.

Voor wie?

Het seminar richt zich op ondernemers en ontwerpers. Dat wil zeggen zowel op publiek dat in een trendgevoelige markt opereert als publiek dat te maken heeft met navolging door anderen en wenst te weten wanneer de grens wordt overschreden en optreden mogelijk is.

Waar en wanneer?

Het seminar vindt plaats op dinsdag 21 april 2014 van 14.00 tot 16.15 uur bij Dirkzwager advocaten & notarissen te Arnhem aan de Velperweg 1 (6824 BZ). Aansluitend kunt u op de borrel contact leggen met de advocaten van Dirkzwager en de overige deelnemers.

Programma

14.00 uur         Ontvangst

14.15 uur         Deel 1 van het seminar

15.00 uur         Pauze

15.30 uur         Deel 2 van het seminar

16.15 uur         Borrel

Inschrijven en meer informatie

Mocht u vooraf meer willen weten over het seminar, neem dan contact op met Annemarie Wiersma per email: marketing@dirkzwager.nl of telefoon 026 – 353 83 70. Lees ook hier meer over het seminar.

Kosten

Er zijn geen kosten aan dit seminar verbonden

Inschrijven

Voor inschrijvin kunt u een e-mail sturen naar marketing@dirkzwager.nl.

 

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • del.icio.us
  • email
  • PDF
  • Print
Naar boven scrollen