Home > Workshop > 15 december 2015 Seminar: bescherming van uw bedrijfsnaam en merk
15 december 2015 Seminar: bescherming van uw bedrijfsnaam en merk

15 december 2015 Seminar: bescherming van uw bedrijfsnaam en merk

Buzzmarketing, domeinnaamgrabbing en adwordreclame

Natuurlijk doet u aan marketing om uw producten of diensten te promoten. En daarbij gebruikt u de naam van uw bedrijf. Die naam is zo ongemerkt een belangrijke asset van uw onderneming. Juridisch vertaalt zich dit naar merken, handelsnamen en domeinnamen.

Derden willen wel eens zonder uw toestemming uw bedrijfsnaam op internet gebruiken en aldus profiteren van uw investeringen in uw naam. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het gebruiken van eenzelfde handelsnaam, door adword-reclames  met uw naam of door ‘domeinnaamgrabbing’. Concurrenten proberen zo extra klanten aan te trekken. Derden proberen zo geld te verdienen met de verkoop van een domeinnaam. Wanneer is dergelijk online gebruik van merken, handelsnamen en domeinnamen verboden, en wat kunt u er dan tegen doen? En wanneer is nog wel toegestaan dat ondernemingen dicht tegen elkaars naam ‘aanschuren’? Tijdens ons seminar geven wij u antwoord op deze vragen.

 • Merken

Een merkrecht vormt ook op internet een sterk recht van intellectuele eigendom. In het seminar zal worden besproken wanneer  sprake is van een inbreuk op een merk en wanneer niet, ook in een digitale omgeving. We gaan daarbij in op het gebruik van merken op websites, zoekmachines en op social media.

 • Handelsnamen

De handelsnaam is voor (de bekendheid van) uw onderneming een waardevol goed. Deze vormt de binding met uw vaste klanten en zorgt voor omzet via ‘buzzmarketing’. Die bekendheid van uw naam werkt ook op internet en is belangrijk voor herkenning, volgers of bijvoorbeeld ‘hashtags’ op social media. In tegenstelling tot een merk, hoeft een handelsnaam niet te worden geregistreerd om daaraan bescherming te kunnen ontlenen. Wij leggen u uit wanneer bescherming aan een handelsnaam kan worden ontleend en wanneer er sprake is van inbreuk op een handelsnaamrecht, ook op internet.

 • Domeinnamen

Het gebruik door een concurrent van uw merk of handelsnaam in een domeinnaam kan onrechtmatig zijn. En wat als die concurrent vervolgens doorlinkt naar zijn eigen website? Wij leggen u uit waar de grens ligt en nemen een voorschot op nieuwe domeinnaamconflicten die zullen ontstaan.

 • Adwords

Met het grotere belang van online vindbaarheid,  stijgt de schade die u lijdt wanneer een ander zijn advertenties toont bij zoekopdrachten op uw merk of handelsnaam. Wij maken de regels voor u inzichtelijk en leggen deze uit. Wij gaan daarbij in op rechtspraak over Adwords uit binnen- en buitenland en besteden ook aandacht aan het gebruik van uw naam in online reclames.

 • Praktische tips en vragen

Tijdens het seminar ontvangt u van Dirkzwager praktische tips voor de bescherming van merken, handelsnamen en domeinnamen, ook op internet. Daarnaast is er ruimschoots gelegenheid uw specifieke vragen voor te leggen.

Voor wie?

Alle ondernemers die producten en/of diensten in de breedste zin des woords verkopen en daarvoor reclame maken op internet, bijvoorbeeld via websites, zoekmachines en social media, hebben baat bij deelname aan het seminar. Het seminar is ook bestemd voor merkhouders, handelsnaamhouders, online distributeurs, webshops en wederverkopers van (merk)producten.

Sprekers tijdens het seminar zijn Joost Becker en Esther Mommers, advocaten gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht.

Locatie

Het seminar vindt plaats op dinsdag 15 december 2015 bij Het Posttheater te Arnhem aan de Rosendaalsestraat 27 (6824 CA, op loopafstand van Dirkzwager advocaten & notarissen).

Programma

16.00 uur

Ontvangst

16.15 uur

Opening en deel 1 workshop

17.00 uur

Pauze

17.30 uur

Deel 2 workshop

18.15 uur

Borrel

Kosten en aanmelden

Deelname aan het seminar is kosteloos. Aanmelden is nu al mogelijk door een e-mail te sturen naar marketing@dirkzwager.nl

 • LinkedIn
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • del.icio.us
 • email
 • PDF
 • Print
Naar boven scrollen