Home > Auteursrecht > Programma seminars Intellectueel Eigendom en IT-recht najaar 2016
Programma seminars Intellectueel Eigendom en IT-recht najaar 2016

Programma seminars Intellectueel Eigendom en IT-recht najaar 2016

Hieronder treft u het programma aan van seminars die de sectie Intellectuele Eigendom en IT-recht in de tweede helft van 2016 organiseert. Net als voorgaande jaren hebben wij een gevarieerd programma voor u klaarstaan:

 • Op 4 oktober 2016 gaan wij met u de cloud in. U leert tijdens dit seminar alles over het opstellen en afsluiten van cloud-contracten.
 • Op 29 november organiseren wij een seminar over IT geschillen: lessen uit de rechtspraktijk. We bespreken hierin enkele belangrijke uitspraken die dit jaar zijn gewezen en delen graag onze ervaringen met u.
 • En op 8 december 2016 organiseren wij een speciaal seminar over de bescherming van Productvormgeving: we bespreken de laatste ontwikkelingen in het modellen- en auteursrecht, merkenrecht en slaafse nabootsing, en behandelen de belangrijkste mogelijkheden om design, verpakkingen, consumentenproducten en industriële vormgeving te beschermen. Welke voorwaarden voor bescherming gelden er? En wanneer is sprake van onrechtmatige nabootsing?

Meer informatie over de verschillende seminars, die gratis toegankelijk zijn, treft u hieronder en op de achterliggende kennispagina’s aan.

U kunt zich nu al aanmelden voor deze seminars. Dit kan per seminar maar u kunt zich ook voor meerdere seminars tegelijk aanmelden. Stuur in beide gevallen een e-mail naar marketing@dirkzwager.nl en geef duidelijk aan voor welke seminars u zich opgeeft.

Graag tot ziens op een of meerdere van deze seminars.

4 oktober 2016 – Seminar Juridische aspecten van cloud computing

Steeds meer organisaties maken gebruik van “cloud computing” (bijvoorbeeld SaaS) of overwegen hier gebruik van te maken. Steeds meer of vrijwel alle IT-leveranciers bieden ook clouddiensten aan. Er zijn dan ook volop ontwikkelingen op het gebied van cloud computing. Die ontwikkelingen doen zich op allerlei vlakken voor, waaronder ook op juridisch gebied. Steeds meer organisaties willen (langlopende) contracten sluiten voor het ontvangen van clouddiensten, vaak diensten die bedrijfscruciale systemen betreffen. Tijdens dit seminar gaan we in op de juridische risico’s en (recente) ontwikkelingen. lees meer

29 november 2016 – Seminar IT-geschillen: Lessen uit de rechtspraktijk

Bij veel automatiseringsprojecten ontstaan problemen: vaak worden de afgesproken budgetten en termijnen overschreden en voldoet de geleverde software niet aan de verwachtingen van de opdrachtgever. Hoewel veel discussies en geschillen in goed overleg worden opgelost, lukt dit niet altijd. Hoe oordeelt de rechter in de praktijk over IT-geschillen? Welke lessen zijn hier uit te trekken die kunnen worden meegenomen in het contract of tijdens het project? Tijdens die seminar willen wij onze ervaringen als advocaten met u delen hoe geschillen kunnen worden voorkomen, hoe deze – inzien ze toch ontstaan – gemanaged kunnen worden en wat er bij komt kijken als er geprocedeerd moet worden. lees meer

8 december 2016 – Seminar bescherming van Productvormgeving: design, verpakking, consumentenproducten en industriële vormgeving

Verpakkingen, designs, consumentenproducten en industriële vormgeving hebben één ding gemeen. Zij zijn in beginsel beschermd tegen onrechtmatige nabootsing. In elke tak van handel en industrie worden producten en verpakkingen door concurrenten gekopieerd. Dit gebeurt niet alleen in de consumer products markt, maar ook in de business to business markt. lees meer

 • LinkedIn
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • del.icio.us
 • email
 • PDF
 • Print
Naar boven scrollen