Home > Workshop > 28 februari 2017 – Seminar Bescherming van uw bedrijfsnaam op internet
28 februari 2017 – Seminar Bescherming van uw bedrijfsnaam op internet

28 februari 2017 – Seminar Bescherming van uw bedrijfsnaam op internet

Hoe zorgt u dat uw bedrijfsnaam optimaal beschermd is op internet? Handels- en domeinnamen geven uw onderneming onderscheidend vermogen. Met een merk onderscheidt u uw product of dienst online. Het opbouwen van een goede handels- en merknaam kost tijd en geld (reclame- en marketinginspanningen). Daarom is het essentieel om te weten hoe u uw naam het best beschermt.

Bescherm uw investeringen!
Wat als derden zonder uw toestemming uw bedrijfsnaam op internet gebruiken, en aldus profiteren van uw investeringen in uw naam? Dit gebeurt bijvoorbeeld door het gebruiken van eenzelfde handelsnaam, ook op social media, door adword-reclames met uw naam of ‘domaingrabbing’. Concurrenten proberen zo extra klanten aan te trekken. Wanneer is dergelijk online gebruik van merken, handelsnamen en domeinnamen verboden, en wat kunt u er dan tegen doen? Tijdens ons seminar geven wij u antwoord op deze en andere vragen over de bescherming van uw bedrijfsnaam op internet.

 • Handelsnamen
  Iedere onderneming heeft een handelsnaam. De handelsnaam is voor (de bekendheid van) uw onderneming een waardevol goed. Deze vormt de binding met uw vaste klanten en prospects, bijvoorbeeld op uw website of webshop, op Facebook of Instagram of via een ‘hashtag’ op social media. De bescherming van handelsnamen is laagdrempelig. Wij leggen u uit wanneer bescherming aan een handelsnaam kan worden ontleend en wanneer er sprake is van inbreuk op een handelsnaamrecht, ook op internet.
 • Merken
  Een merkrecht geeft – ook op internet – een sterke bescherming. Anders dan een handelsnaam moeten merken geregistreerd worden, wil er bescherming worden verkregen. Tijdens het seminar zal worden besproken hoe een merk verkregen wordt, wanneer sprake is van een inbreuk op een merk, ook in de digitale omgeving. We gaan daarbij in op het gebruik van merken op websites, in zoekmachines (‘Google Adwords’) en op social media.
 • Domeinnamen
  Het gebruik door een concurrent van uw merk of handelsnaam in een domeinnaam kan onrechtmatig zijn. Hierover is recent veel nieuwe jurisprudentie ontstaan, die kansen biedt voor de bescherming van uw bedrijfsnaam. Wij leggen u uit waar de grens ligt en nemen een voorschot op nieuwe domeinnaamconflicten die zullen ontstaan.
 • Social Media & Adwords
  Het grote belang om online vindbaar te zijn, vertaalt zich naar advertenties op social media-accounts en in Google AdWords. Voor de bescherming van uw naam op social media en adwords-reclame gelden specifieke regels, die wij voor u inzichtelijk maken.

Praktische tips en vragen
Tijdens het seminar ontvangt u van Dirkzwager praktische tips voor de bescherming van handelsnamen, domeinnamen en merken op internet. Daarnaast is er ruimschoots gelegenheid uw specifieke vragen voor te leggen.

Voor wie?
Alle ondernemers die producten en/of diensten verkopen en daarvoor reclame maken op internet. Bijvoorbeeld via websites, zoekmachines en social media. Het seminar is ook bedoeld voor merkhouders, handelsnaamhouders, online distributeurs, webshops en wederverkopers van (merk)producten.

Spreker tijdens het seminar is Joost Becker, advocaat internetrecht, gespecialiseerd in het Intellectueel Eigendomsrecht.

Datum & Locatie
Dinsdag 28 februari 2017
Dirkzwager advocaten & notarissen
Velperweg 1, 6824 BZ Arnhem

Programma
14.00 uur  Ontvangst
14.30 uur  Opening en deel 1 seminar
15.15 uur  Pauze
15.30 uur  Deel 2 seminar
16.15 uur  Borrel

Kosten en aanmelden
Deelname aan het seminar is kosteloos. Aanmelden is nu al mogelijk door een e-mail te sturen naar marketing@dirkzwager.nl.

 • LinkedIn
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • del.icio.us
 • email
 • PDF
 • Print
Naar boven scrollen