Home > Compliance > 24 mei a.s. Gratis seminar en inloopspreekuur Privacyverordening
24 mei a.s. Gratis seminar en inloopspreekuur Privacyverordening

24 mei a.s. Gratis seminar en inloopspreekuur Privacyverordening

De Privacyverordening komt eraan! Over iets meer dan een jaar (25 mei 2018) is hij van kracht. Reden voor ons om op 24 mei a.s. hierover een gratis seminar en inloopspreekuur te organiseren, waarvoor wij u van harte uitnodigen.

De privacyverordening vervangt de huidige Wet bescherming persoonsgegevens. Nieuw in deze regelgeving is onder meer een veel grotere nadruk op compliance (en het kunnen aantonen daarvan), meer rechten voor betrokkenen, een betere afstemming van de bevoegdheden van toezichthouders en veel hogere boetes. De boetes kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde omzet per overtreding.

Naast de privacyverordening komt er ook een Nederlandse uitvoeringswet (nu nog in de ontwerpfase). Deze uitvoeringswet zal voor de Nederlandse praktijk zeer belangrijk zijn, aangezien hierin onder meer wordt bepaald wat er wel en niet met bijzondere persoonsgegevens mag worden gedaan.

Alle organisaties in Nederland hebben nog ongeveer een jaar de tijd om aan de nieuwe regels te gaan voldoen. Is uw organisatie al klaar voor deze strenge nieuwe regels?

Tijdens het seminar op woensdag 24 mei zet advocaat Mark Jansen uiteen wat er op privacyrechtelijk gebied op u afkomt. De belangrijkste punten uit zowel de privacyverordening als de bijbehorende Nederlandse uitvoeringswet zullen op een rij worden gezet. Het seminar is bedoeld voor mensen met enige basiskennis van het huidige privacyrecht.

Woensdag 24 mei 2017
Het Posttheater (op loopafstand van Dirkzwager)
Rosendaalsestraat 27 te (6824 CA) Arnhem

Programma
14.00 uur Ontvangst
14.15 uur Deel 1 van het seminar
15.00 uur Pauze
15.30 uur Deel 2 van het seminar
16.15 uur Afsluiting seminargedeelte en aansluitende borrel met vrijblijvend ‘inloopspreekuur’ bij de specialisten van de sectie IE/IT voor uw persoonlijke (praktijk)vragen

Spreker Mark Jansen: ervaren specialist aan het woord
Mark Jansen is advocaat bij Dirkzwager en gespecialiseerd in privacyrecht en ICT-recht. Mark adviseert regelmatig bedrijven en instellingen over privacyrechtelijke vraagstukken. Dat loopt uiteen van (korte) vragen over o.m. bewaartermijnen en beveiliging, tot aan de begeleiding van de implementatie van een integraal privacybeleid. Mark heeft de succesvolle gratis online privacycheck ontwikkeld (www.dirkzwagerieit.nl/privacycheck/). Ook publiceert hij regelmatig over privacyrecht in onder meer het vaktijdschrift ‘Privacy & Informatie’ (P&I) en op onze kennispagina (www.dirkzwagerieit.nl). Mark is lid van de Vereniging Privacyrecht.

Meer informatie en aanmelden
Mocht u vooraf meer willen weten over het seminar, neem dan contact op met marketing@dirkzwager.nl. Inschrijven kan eveneens via marketing@dirkzwager.nl, o.v.v. Privacyverordening. Na aanmelding ontvangt u ongeveer twee weken van tevoren van ons een schriftelijke bevestiging en een routebeschrijving. Indien u daarvoor in aanmerking komt kunt u door deelname aan dit seminar opleidingspunten van de Nederlandse Orde van Advocaten behalen.

Wij begroeten u graag op 24 mei a.s.!

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • del.icio.us
  • email
  • PDF
  • Print
Naar boven scrollen