Home > Contact

Contact

Intellectuele Eigendom en IT-recht (IE/IT) zijn twee rechtsgebieden die voortdurend in ontwikkeling zijn. De sectie IE/IT bestaat uit gespecialiseerde advocaten, gericht op kwalitatief hoogwaardige en snelle dienstverlening. Daarnaast altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Onze focus ligt op een realistisch resultaat.

Intellectuele Eigendom (IE)
Op dit terrein houden wij ons dagelijks bezig met onder meer:

  • het procederen en adviseren over IE-rechten zoals merken, handelsnamen, domeinnamen, auteursrechten, modelrechten en onrechtmatige (slaafse) nabootsingen;
  • procederen en adviseren over reclamerecht, misleidende en vergelijkende reclame en internetmarketing zoals adword-campagnes;
  • opstellen en toetsen van allerhande licentie- en exploitatieovereenkomsten en geheimhoudingsverklaringen;
  • beheer en bewaking van portefeuilles van IE-rechten.

IT-recht
Op het terrein van IT-recht staan wij cliënten bij met onder andere:

  • het opstellen en toetsen van allerhande IT-contracten, zoals leverings- en implementatiecontracten van hardware en software, dienstverleningscontracten waaronder outsourcingscontracten en ASP, SaaS en Cloud contracten;
  • begeleiding bij, adviseren en procederen over IT-geschillen, bijvoorbeeld mislukte automatiseringsprojecten en niet of slecht functionerende software en haperende dienstverlening;
  • adviseren over privacy;
  • adviseren over internetrecht, zoals e-commerce, koop op afstand, toetsing van websites, algemene voorwaarden en advies over digitalisering van uw papieren archief.

Onze opdrachtgevers
Wij werken voor gevarieerde opdrachtgevers uit het MKB en grote ondernemingen in verschillende branches, IT- en internetbedrijven, universiteiten, onderzoeksinstellingen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen en overheden.

Onze kennis is uw kennis
Wij publiceren veel over juridische onderwerpen die voor de praktijk en voor onze opdrachtgevers relevant zijn. Wij delen onze specialistische kennis graag met u, zodat u op de hoogte bent van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van Intellectuele Eigendom en IT-recht. Gedurende het hele jaar organiseren wij workshops, lezingen en seminars over specifieke IE/IT onderwerpen. Heeft u een specifieke wens voor een workshop? In overleg stellen wij met u een workshop samen die volledig is toegespitst op uw onderneming of organisatie.

Contactgegevens sectie IE/IT

Telefoon (026) 353 83 77
(026) 353 83 23
(026) 353 83 67
Faxnummer (026) 353 83 83
E-mail (secretariaat) ieit@dirkzwager.nl
Postadres Postbus 3045
6802 DA Arnhem
Bezoekadres Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Voor contactgegevens van de advocaten van de sectie klikt u op hun naam:

Contactgegevens Dirkzwager

De sectie IE/IT maakt deel uit van de vestiging Arnhem van Dirkzwager. Daarnaast is Dirkzwager ook gevestigd in Nijmegen. Contactgegevens van beide vestigingen treft u op de desbetreffende pagina op de Dirkzwager website.

KvKnr: 09155757 (Centraal Gelderland)
BTWnr: NL8158.67.232.B01

Advocaten en (kandidaat-)notarissen oefenen een gereglementeerd beroep uit. De advocaten van Dirkzwager zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De (kandidaat-)notarissen van Dirkzwager zijn aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). De beroepsregels waaraan advocaten en (kandidaat-)notarissen zijn onderworpen zijn te verkrijgen en in te zien bij de NOvA, respectievelijk KNB.

Naar boven scrollen