Home > Copyrightcheck

Copyrightcheck

Auteursrechten of copyrights zijn steeds belangrijker. Wie de auteursrechten op bijvoorbeeld een website, software, productvormgeving of teksten heeft, bepaalt immers als enige hoe dat werk wordt geëxploiteerd en genereert daarmee in de regel ook inkomsten. Daarmee zijn auteursrechten essentieel voor iedere organisatie.

Vaak is de vraag: wie is de auteursrechthebbende? In de praktijk is daarover regelmatig discussie. De regels hierover zijn complex, er bestaan veel uitzonderingen en de regels staan verspreid over verschillende wetboeken.

Met de copyrightcheck van Dirkzwager kunt, u door het beantwoorden van maximaal 12 ja/nee vragen, eenvoudig toetsen bij wie de auteursrechten op een bepaald werk rusten. Klik op de link hieronder om de check te starten.

Start de copyrightcheck

Uiteraard is deze check een vereenvoudigde weergave van de complexe juridische materie. In deze check wordt geen rekening gehouden met eventuele andere rechten van de maker, zoals persoonlijkheidsrechten of naburige rechten, of met bijzondere afspraken die er zijn gemaakt (bijvoorbeeld in de vorm van licenties, zoals open source licenties). Deze check, en de uitkomst daarvan, is geen concreet advies.

Heeft u vragen over de copyrightcheck, heeft u behoefte aan een concreet advies of wilt u weten wat auteursrecht voor uw organisatie betekenen? Neem dan contact met ons op. We zijn u graag van dienst.

© Dirkzwager advocaten & notarissen N.V.,  mei 2014.

Naar boven scrollen