Home > Dossiers (achtergrondinformatie) > Juridische valkuilen bij het sluiten van IT-contracten

Juridische valkuilen bij het sluiten van IT-contracten

Het belang van een goed IT-contract

In onze huidige maatschappij zijn computers, software en netwerken niet meer weg te denken. Veel ondernemingen en organisaties zijn inmiddels sterk afhankelijk van de goede werking van informatietechnologie. Tegelijkertijd zien we dat nog altijd een groot percentage van de uitgevoerde IT-projecten als mislukt wordt beschouwd, bijvoorbeeld omdat de software niet goed werkt, de dataconversie niet goed is uitgevoerd of omdat het budget en de planning ruimschoots zijn overschreden.

Vaak ontstaan dergelijke problemen omdat de gemaakte afspraken onvoldoende duidelijk zijn, waardoor de verwachtingen van beide partijen sterk uiteen lopen. Met een goed IT-contract kan dit meestal worden voorkomen, of kunnen in elk geval de risico’s op geschillen flink verkleind worden. Ook is het voor beide partijen belangrijk om aandacht te schenken aan onderwerpen als aansprakelijkheid, garanties, intellectuele eigendom, beëindiging en onderhoud. Doet u dit niet, dan kunt u voor nare verrassingen komen te staan in geval van geschillen.

De informatie op deze website

Met de informatie op deze website willen we u ondersteunen bij het sluiten van goede IT-contracten. In vogelvlucht worden de belangrijkste aandachtspunten bij het onderhandelen besproken en wordt ingegaan op enkele veel voorkomende onderwerpen in IT-contracten. Voorts worden enkele bijzondere producten en diensten besproken, zoals open source software, SLA’s en outsourcing. Tenslotte worden enkele concrete do’s en don’ts gepresenteerd.

Na het lezen van de hierna volgende pagina’s komt u goed beslagen ten ijs in het geval u een IT-contract wilt sluiten. De informatie is zowel gericht op afnemers als IT-leveranciers. Uiteraard zijn wij u graag van dienst indien u nader advies nodig heeft of indien u een IT-contract wilt laten toetsen of opstellen.

De specialisten van Dirkzwager

Uw zaken op het gebied van IT-recht, Intellectuele Eigendom en Internet zijn bij Dirkzwager in goede handen. De advocaten van de sectie IE/IT hebben een ruime ervaring in het opstellen en toetsen van allerhande IT-contracten en het begeleiden van contractsonderhandelingen. Wij zijn u hierbij dan ook graag van dienst. Ook treden wij regelmatig op in juridische geschillen over mislukte automatiseringen en adviseren wij ondernemers en organisaties over de juridische aspecten van internet. Tenslotte  en behandelen we alle zaken op het gebied van intellectuele eigendom.

Lees verder…

Het dossier “Juridische valkuilen bij het sluiten van IT-contracten” bestaat uit de volgende pagina’s:

Naar boven scrollen