Home > Label archieven: bijzondere persoonsgegevens

Label archieven: bijzondere persoonsgegevens

Feed abonnement
Mogelijk Google-light in Europa dankzij vragen Franse Raad van State over privacyrecht en recht om vergeten te worden

Mogelijk Google-light in Europa dankzij vragen Franse Raad van State over privacyrecht en recht om vergeten te worden

Ruim 3 jaar geleden wees het Hof van Justitie het bekende Costeja-arrest. Sindsdien is duidelijk dat ook zoekmachines gebonden zijn aan het privacyrecht en (dus) te maken kunnen krijgen met correctie- en verwijderverzoeken. Het privacyrecht stelt echter ook extra strenge regels aan de verwerking van zogenaamde “bijzondere persoonsgegevens” (zoals medische ... Lees meer »

360.000 euro boete voor beterschapswens? Op zoek naar een evenredige benadering van het privacyrecht

360.000 euro boete voor beterschapswens? Op zoek naar een evenredige benadering van het privacyrecht

De Autoriteit Persoonsgegeven legt het begrip “bijzondere persoonsgegevens” consequent ruim uit. Zo ruim, dat – indien de AP consequent is – (de werkgever van) een leidinggevende die een zieke werknemer per e-mail beterschap wenst een boete van minimaal 360.000 euro kan krijgen. Ik pleit voor een iets evenredigere benadering van het ... Lees meer »

Autoriteit persoonsgegevens geeft meer ruimte om begrip “bijzondere persoonsgegevens” context-/doelafhankelijk uit te leggen

Autoriteit persoonsgegevens geeft meer ruimte om begrip “bijzondere persoonsgegevens” context-/doelafhankelijk uit te leggen

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft op 28 januari j.l. beleidsregels inzake cameratoezicht (eigenlijk: cameragebruik) gepubliceerd. Interessant om te zien is dat in de beleidsregels de – eerder ingezette – relatieve benadering van het begrip ‘bijzondere persoonsgegevens’ wordt voortgezet. Lees meer »

Handel in adresgegevens gelovigen door Reformatorisch Dagblad onrechtmatig

Handel in adresgegevens gelovigen door Reformatorisch Dagblad onrechtmatig

Erdmee Media, de uitgever van het Reformatorisch Dagblad, is door het College Bescherming Persoonsgegevens op de vingers getikt voor het verhandelen van adresgegevens van haar abonnees. Deze adresgegevens zijn vanwege de religieuze context namelijk te beschouwen als  “bijzondere persoonsgegevens”. Voor het verwerken daarvan is in dit geval de toestemming van ... Lees meer »

CBP tikt internetbedrijf op vingers

CBP tikt internetbedrijf op vingers

Op 15 december 2009 heeft het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) haar bevindingen openbaar gemaakt over de verwerking van persoonsgegevens door Advance Concept B.V. De conclusie luidt dat Advance in strijd heeft gehandeld met diverse artikelen van de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP). De bevindingen zijn onder meer interessant omdat ze laten ... Lees meer »

Naar boven scrollen