Home > Label archieven: Wet bescherming persoonsgegevens

Label archieven: Wet bescherming persoonsgegevens

Feed abonnement
De eerste kamer is akkoord met wetsvoorstel cookies

De eerste kamer is akkoord met wetsvoorstel cookies

Eerder berichtten wij op dit blog al over het wetsvoorstel omtrent cookies, zie voor een uitgebreide behandeling van dit wetsvoorstel onder andere hier, hier en hier. Vorige week is bekend geworden dat de eerste kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel. Het lijkt erop dat de gewijzigde wet al snel in werking treedt (mogelijk zelfs al vrijdag 1 ... Lees meer »

Ruim inzagerecht in medisch dossier van verzekeraar

Ruim inzagerecht in medisch dossier van verzekeraar

Het Gerechtshof Amsterdam heeft op 31 januari 2012 geoordeeld dat een slachtoffer van een verkeersongeval recht heeft op afschrift van een intern rapport met het oordeel van een arts over de aansprakelijkheid van het ziekenhuis. Daarnaast heeft het Gerechtshof de verzekeraar bevolen om een volledig overzicht te geven van alle ... Lees meer »

Vergaand recht op inzage in dossier met eigen persoonsgegevens bij verzekeraar wederpartij

Vergaand recht op inzage in dossier met eigen persoonsgegevens bij verzekeraar wederpartij

De rechtbank Zutphen heeft onlangs een interessante beschikking gegeven over het inzagerecht in dossiers met persoonsgegevens die een ander aanlegt. Deze beschikking bevestigt de vergaande consequenties van het inzagerecht  voor de praktijk. Eerder heeft de Hoge Raad al geoordeeld over het inzagerecht in beleggingsdossiers bij banken. Nu oordeelt de rechtbank ... Lees meer »

Naar boven scrollen