Home > Uw website juridisch getoetst > Websitechecks voor overheden

Websitechecks voor overheden

Websitechecks voor overheden

Ook overheden krijgen in toenemende mate te maken met internet en met de specifieke regelgeving op dit punt. Veel van de regels die voor websites van ondernemingen gelden, zijn onverkort van toepassing op websites van gemeenten of andere (semi-)overheden.

Op het gebied van intellectuele eigendomsrechten kunnen er bij overheden specifieke vragen spelen, bijvoorbeeld in hoeverre het is toegestaan om zonder regeling met uitgevers of een overkoepelend orgaan digitale knipselkranten ter beschikking te stellen aan eigen mede werkers, bijvoorbeeld via een intranet.

Daarnaast kunnen er voor overheden specifieke bestuursrechtelijke rechtsregels gelden, die bijvoorbeeld voortvloeien uit de Wet elektronisch bestuurlijk verkeer. De advocaten van de sectie IE-IT van Dirkzwager hebben ervaring met het adviseren van overheden op dit specialistische terrein. Aarzel dus niet om contact op te nemen, indien u hierover vragen heeft.

Lees verder…

Deze pagina maakt deel uit van het dossier “Uw website juridisch getoetst”. Dit dossier bestaat uit de volgende pagina’s:

Naar boven scrollen